fbpx
Alltid fri frakt

Carl Johan De Geer

CARL JOHAN DE GEER

Carl Johan De Geer växte upp i Kanada, KöpenhamnBryssel och Warszawa, innan familjen återvände till Sverige. 

År 1957 var han ordförande för Sveriges elevers centralorganisation. En provokativ aktion skedde redan 1967, då Carl Johan De Geer ställde ut vapenvägraraffischer under titeln “Svik fosterlandet, var onationell” på Galleri Karlsson i Stockholm och som beslagtogs av polisen. Bland dessa affischer fanns en vid namn “Skända flaggan”, där han på en brinnande svensk flagga skrivit “KUKEN” och tillfogat texten “SKÄNDA FLAGGAN VÄGRA VAPEN”. Denna symbol återfinns bland annat på Magnus Ugglas album “Allting som ni gör kan jag göra bättre” från 1987, med bland annat protestsånger. År 1970 var han med och bildade textilkonstnärskollektivet 10-gruppen och var också trombonist i proggrupperna Blå Tåget och Elektriska linden.

Ett av Carl Johan De Geers mer uppmärksammade filmprojekt är filmen om hans mormor och hennes nazistsympatier, “Mormor, Hitler och jag” från 2001. År 2004 gjorde han långfilmen “Med kameran som tröst”, del 2.

UTBILDNING

Grafisk formgivning vid Konstfack i Stockholm

Carl Johan De Geer är en av de konstnärer som finns representerad på konstgalleri Galleri Mats Bergman

Kategorier
Konstnärer

Du har inte lagt några produkter i varukorgen ännu.

Bisnode - Kreditbetyg AA Bildupphovsrätt Betala med Klarna Betala med Visa Betala med Mastercard Frakt med Postnord Frakt med Schenker

Handla online

Vi erbjuder det bästa ur den Nordiska konstfloran, med en mångfald av noga utvalda konstnärer från olika genrer och generationer. I vårt galleri finner du ett stort urval av Nordens mest erkända konstnärer.

Fri frakt

Fri frakt för alla beställningar. Vi använder PostNord och Schenker som våra logestikpartners och den ordinarie leveranstiden ligger på 5-10 arbetsdagar.

Returpolicy

Retur skall ske inom 14 dagar från leveransdagen under förutsättning att produkten återlämnas i oskadat skick.

Betalalternativ

Handla smoooth med Klarna. Angivna priser är totalkostnad inklusive frakt och emballage kostnad.