fbpx
Alltid fri frakt

Petter Thoen

Petter Thoen är norsk målare, grafiker och serieillustratör, bosatt och verksam i Sverige och USA. På 1960-talet ritade Thoen omslag till skandinaviska upplagor av tidningar SupermanBatmanHjälpEn rolig halvtimma och många andra. Thoen flyttade till USA på 1970-talet och arbetade som art director. Han hade sin egen reklambyrå Johnston Thoen & Partners med kunder som General Electric, Rockwell International och Wall Street Journal.

Petter Thoen lånar komikernas visuella språk, motiv och teknik och förvandlar det till sitt eget konstnärliga uttryck. Han målar båda tecknade rutor i stora format i akryl och olja och gör serigrafer av samma motiv. Thoen och popartisterna skakar den eviga frågan i konst: Vad är konst egentligen? Måste något vara unikt för att kallas konst? Är serier, dess teknik och motiv för populärkultur? När slutar populärkulturen och var börjar konsten? När förvandlas en tecknad rutt till en målning?

Kategorier
Konstnärer

Du har inte lagt några produkter i varukorgen ännu.

Bisnode - Kreditbetyg AA Bildupphovsrätt Betala med Klarna Betala med Visa Betala med Mastercard Frakt med Postnord Frakt med Schenker

Handla online

Vi erbjuder det bästa ur den Nordiska konstfloran, med en mångfald av noga utvalda konstnärer från olika genrer och generationer. I vårt galleri finner du ett stort urval av Nordens mest erkända konstnärer.

Fri frakt

Fri frakt för alla beställningar. Vi använder PostNord och Schenker som våra logestikpartners och den ordinarie leveranstiden ligger på 5-10 arbetsdagar.

Returpolicy

Retur skall ske inom 14 dagar från leveransdagen under förutsättning att produkten återlämnas i oskadat skick.

Betalalternativ

Handla smoooth med Klarna. Angivna priser är totalkostnad inklusive frakt och emballage kostnad.