fbpx
Alltid fri frakt & fria returer

Pia Boysen

PIA BOYSEN

Pia Boysen arbetar främst med figurativ målning som ett uttrycksmedel. Valet av dessa svårfångade men välbekanta motiv är centralt för konstnärens arbete. För i det bekanta finns det ofta förbises historier som ligger bortom funktion och praktik. Konstnären känns som att vara i en säker relation med de gamla sakerna. Genom att vara nära dem uppstår en speciell koppling, som ett slags familjeband mellan oss idag och det förflutna.

Målningarna fungerar som porträtt. Genom konstnärens blick, teknik och referens till porträttmålningen sker en animering av möblerna. Ett grepp som sätter igång ett tanketåg om tingens identitet, mänskliga drag och möbelns personlighet. För vad är en byrå för en varelse? Och kan uppfattningen av byrån som varelse kommuniceras vidare? Konstnärens motiv ligger just i dessa frågor. Och i det här motivet arbetar man med porträtt för att få fram möbelns ”ansiktsdrag” och personlighet i bilderna; som den stora patriarkala patriarken, den lilla stygga byrån eller den som är lite tätt i klädseln. De ofta mer än hundra år gamla möblerna pekar som motiv på en tid då hantverk och unika möbler var av största vikt. Där händerna rörde, polerade, slipade och formade.

Läs mer
Kategorier
Konstnärer

Du har inte lagt några produkter i varukorgen ännu.

Bisnode - Kreditbetyg AA Bildupphovsrätt Betala med Klarna Betala med Visa Betala med Mastercard Frakt med Postnord Frakt med Schenker

Handla online

Vi erbjuder det bästa ur den Nordiska konstfloran, med en mångfald av noga utvalda konstnärer från olika genrer och generationer. I vårt galleri finner du ett stort urval av Nordens mest erkända konstnärer.

Fri frakt

Fri frakt och fri retur för alla beställningar. Vi använder PostNord och Schenker som våra logestikpartners och den ordinarie leveranstiden ligger på 5-10 arbetsdagar.

Returpolicy

Retur skall ske inom 14 dagar från leveransdagen under förutsättning att produkten återlämnas i oskadat skick.

Betalalternativ

Handla smoooth med Klarna. Angivna priser är totalkostnad inklusive frakt och emballage kostnad.