fbpx
Alltid fri frakt & fria returer

Yrjö Edelmann

Yrjö Edelmann är en av de samtida svenska konstnärer som rönt störst internationella framgångar. Han föddes i Helsingfors, Finland. Vid 10 års ålder flyttade han med familjen till Sverige. Som illustratör på Åhlén & Åkerlunds förlag inleddes hans konstnärliga karriär. Det som fick Edelmann att blomma ut var kontakten med de amerikanska fotorealisterna. Under denna tid inspirerades Edelmann mycket av den franska surrealismen, detta i kombination med fotorealismen. Detta skulle mynna ut i hans egna hyperrealistiska surrealism: skrynklade pappersbitar och paket målat så oerhört verkligt återgivet att man talar om trompe-l’oeil (franska för att lura ögat). För att kort klargöra skillnaden mellan fotorealism och trompe-l’oeil är det förstnämnda en genre där betraktaren ofta häpet frågar sig om inte målningarna i själva verket är fotografier. Den sistnämnda är av äldre art (den såg sina glansdagar i Centraleuropa kring 1400-1600) och strävar efter att bedra betraktare till att tro att motivet framför sig faktiskt är verkligt.

Läs mer
Kategorier
Konstnärer

Du har inte lagt några produkter i varukorgen ännu.

Bisnode - Kreditbetyg AA Bildupphovsrätt Betala med Klarna Betala med Visa Betala med Mastercard Frakt med Postnord Frakt med Schenker

Handla online

Vi erbjuder det bästa ur den Nordiska konstfloran, med en mångfald av noga utvalda konstnärer från olika genrer och generationer. I vårt galleri finner du ett stort urval av Nordens mest erkända konstnärer.

Fri frakt

Fri frakt och fri retur för alla beställningar. Vi använder PostNord och Schenker som våra logestikpartners och den ordinarie leveranstiden ligger på 5-10 arbetsdagar.

Returpolicy

Retur skall ske inom 14 dagar från leveransdagen under förutsättning att produkten återlämnas i oskadat skick.

Betalalternativ

Handla smoooth med Klarna. Angivna priser är totalkostnad inklusive frakt och emballage kostnad.