fbpx
Alltid fri frakt & fria returer
Missa inte årets..

Konstresa Amsterdam 2018-04-05

Välkommen med på en överraskande resa, njut av Nederländernas mångfald, kultur, konst och historia i en härlig blandning.

När?

5-8/4 2018

Vi besöker fantastiska Rijksmuseeum i Amsterdam där Rembrandts berömda målning ”Nattvakten” hänger. I Haag besöker vi Mauritshuis och Panorma Mesdag. Man kan aldrig få nog av ”lilleputtlandet” och det typiskt holländska i form av pittoreska byar, kanaler, blommor, ost, genever och öl!

Pris per person i dubbelrum

12.990:-

I priset ingår:

· flygresa med Scandinavian Airlines Arlanda – Amsterdam tur o retur

· flygskatter och avgifter

· bussresor i Holland enligt programmet

· tre övernattningar i dubbelrum (3* standard)

· utflykter med svensktalande lokalguide dag 1-4 enligt program

· whispers (hörsnäckor) vid vissa av våra utflykter

· besök ost/bondgården Clara Maria

· entré Rijksmuseum

· entré Keukenhof

· entré Van Gogh-museet

· entré Mauritshuis

· entré Panorama Mesdag

· en 2,5 timmars middagskryssning med egen båt

· busskaffe och smörgås dag 1 o 4

· tre frukostar

· två luncher; en på bondgården Clara Maria och en på lokal restaurang i Amsterdam

· två middagar; en på båt i Amsterdam och en på restaurang

· måltidsdryck; till lunch ett glas och till middagarna två glas vin/öl/läsk samt kaffe/te

· dricks till lokalguide och chaufför

· representant från Galleri Bergman

· färdledare från Specialresor

· resegaranti via den statliga resegarantin

I priset ingår inte:

· övriga måltider ej nämnda i programmet

· avbeställningsskydd eller reseförsäkring

Tilläggskostnader:

· enkelrum 3 nätter sek 1.260 kr/person

· anslutningsbuss Karlstad – Arlanda 200:- per person tur o retur

Vi reserverar oss för eventuella program-, pris- och tidtabellsändringar utanför vår kontroll.

Dag 1 torsdag 5/4

Avresa från Arlanda på morgonen (ca kl 08.15) med flyg till Amsterdam (ca 2h flygtid). Vår svensktalande guide välkomnar oss i ankomsthallen och vi tar oss direkt från Schiphol flygplats till bondgården Clara Maria i sydöstra delen av Amsterdam. Det gamla stallet har byggts om till en träskoverkstad och ostfarm. Båda produkterna tillverkas här fortfarande enligt gammal tradition. Vi bjuds på en god sopplunch och smakar olika ostar innan vi åker vidare till fantastiska Keukenhof. På våren är ett besök i trädgården Keukenhof ett måste! Parken är belägen i staden Lisse mitt i ett område som kallas det blomstrande Hollands hjärta. Keukenhof var från början en liten köksträdgård där en grevinna odlade sina örter och blommor. Under hösten sätts 100 000 lökar per dag så att cirka 6 miljoner blommor ska blomma under våren. Parken öppnar i slutet av mars och stänger i mitten av maj, och under hela öppethållande finns det blommor att fascineras av. Det finns även en väderkvarn, flera serveringar, en imponerande orkidépaviljong, olika tematrädgårdar och växthus samt små sjöar. Vi har gott om tid att njuta av allt det vackra! Vi tar oss sedan in till centrala Amsterdam för att checka in på vårt hotell, det trevliga och perfekt belägna Residence Le Coin***. Går man ut genom hotellentrén så har man sevärdheter, shopping, restauranger och caféer på bekvämt gångavstånd.

Dag 2 fredag 6/4

Under kommande dagar ser vi de mest intressanta platserna, från det Kungliga Palatset till de gamla judiska områdena vid Waterlooplein, där även landets största loppmarknad ligger. Denna förmiddag följer vi med vår svensktalande lokalguide på ett äventyr genom Amsterdam till fots. Vi får bland annat berättat för oss om de för staden så typiska och historiska kanalhusen som kantar stadens många kanaler. Vi äter lunch vid livliga Leidseplein, därefter väntar det berömda Rijksmuseet. Här finns alla de stora holländarna från den ”gyllene epoken” under 1600-talet representerade, Vermeer, Rembrandt och Frans Hals för att nämna några. Att tillsammans med en svensktalande guide gå runt bland dessa konstskatter är något alldeles extra! Vi samlas igen tidig kväll för att tillsammans med vår guide ta en båttur på Amsterdams kanaler. Vi serveras en god middag och njuter av allt det fina som passeras – broar, husbåtar och traditionella kanalhus!

Dag 3 lördag 7/4

Dagen startar med frukost på hotellet och sedan promenerar vi gemensamt till Van Gogh-museet. Vår guide är med och guidar oss runt bland alla målningar.

Efter besöket finns tid till att på egen hand se sig omkring i den mysiga huvudstaden. Bara ett stenkast från vårt hotell kan man botanisera på den flytande blomstermarknaden, här hittar man blommor och tulpanlökar av alla de slag. Dagen avslutas med en Rijstafel på en av Amsterdams bästa indonesiska restauranger, belägen på Rembrandtplein i hjärtat av staden. Här finns en mängd caféer, barer och pubar som kan besökas efter middagen. Rijstafel är Hollands svar på vårt smörgåsbord. Denna mattradition har anor från 1600-talet då Holland hade många kolonier i Indonesien. Det finns massor av gott för alla smaker!

Dag 4 söndag 8/4

Efter frukost checkar vi ut från vårt hotell och beger oss av mot staden Haag, den administrativa huvudstaden i Nederländerna. Här besöker vi konstmuseet Mauritshuis, som är känt för porträttet ”Flicka med pärlörhänge” av Johannes Vermeer. Mer att beskåda är den nederländska kungliga konstsamlingen.

Fri tid för lunch och egna upptäckter innan det är dags att besöka Panorama Mesdag, en drygt fjorton meter hög och hundratjugo meter lång målning av Hendrik Willem Mesdag. Denna rundmålning föreställer fiskebyn Scheveningen så som den såg ut förr och är intressant att jämföra med hur det ser ut idag. Tidig kväll är vi på Schiphol flygplats för att checka in, och lite senare gå ombord på vårt plan som tar oss tillbaka till Arlanda där vi landar söndag kväll kl 21.25.

Du har inte lagt några produkter i varukorgen ännu.

Bisnode - Kreditbetyg AA Bildupphovsrätt Betala med Klarna Betala med Visa Betala med Mastercard Frakt med Postnord Frakt med Schenker

Handla online

Vi erbjuder det bästa ur den Nordiska konstfloran, med en mångfald av noga utvalda konstnärer från olika genrer och generationer. I vårt galleri finner du ett stort urval av Nordens mest erkända konstnärer.

Fri frakt

Fri frakt och fri retur för alla beställningar. Vi använder PostNord och Schenker som våra logestikpartners och den ordinarie leveranstiden ligger på 5-10 arbetsdagar.

Returpolicy

Retur skall ske inom 14 dagar från leveransdagen under förutsättning att produkten återlämnas i oskadat skick.

Betalalternativ

Handla smoooth med Klarna. Angivna priser är totalkostnad inklusive frakt och emballage kostnad.