fbpx
Alltid fri frakt & fria returer
Missa inte årets..

Konstresa Skagen 2018-09-14

Välkommen på en resa till toppen av Danmark och charmiga Skagen! Här väntar oss milslånga stränder, sanddyner och världsberömd konst.

När?

14-16/9

Vi besöker Skagens museum där Nordjyllands magiska ljus är förevigat av de stora mästarna. Under september månad får ljuset en magisk blå ton i skymningen som får det att se ut som att himlen och havet smälter samman.

Det hör också till att besöka en av alla härliga uteserveringar, sätt dig ner, njut av en kall öl och insup atmosfären. Resan avslutas med ett besök hos glaskonstnär Lotta Söder och bildkonstnär Lars A Persson i deras ateljé i Göteborg.

Pris per person i dubbelrum

6.950:-

I priset ingår:

— Bussresa Sverige/Danmark enligt program

— Färja Göteborg – Fredrikshamn med Stena Line tur och retur

— Två övernattningar i dubbelrum på nybyggda Hotel Skagen

— Skandinavisktalande guide dag 1 enligt program

— Besök Råbjerg Mile och den Tilsandede Kirke

— Entré och guidad visning av Skagens Museum

— Entréer till Drachmanns Hus och Anchers Hus

— Transport med sandormen (litet turisttåg) till Grenen

— Busskaffe och smörgås dag 1

— Två frukostar

— Två luncher; en tapaslunch i Fredrikshamn dag 1 och en buffélunch ombord på färjan dag 3

— Två 3-rätters middagar; en på hotellet i Skagen och en på Bröndrums Kro

— Måltidsdryck; till lunch ett glas öl/vin/läsk samt kaffe/te (undantaget lunchen ombord på färjan, då ingår ej alkoholhaltiga drycker) och till middagarna två glas vin/öl/läsk samt kaffe/te

— Ateljébesök hos Lotta Söder och Lars A Persson

— Representant från Galleri Bergman

— Färdledare från Specialresor

— Resegaranti via den statliga resegarantin

I priset ingår inte:

— Avbeställningsskydd eller reseförsäkring

Tilläggskostnader:

— Enkelrum 2 nätter, per person: 750:-

Vi reserverar oss för eventuella program-, pris- och tidtabellsändringar utanför vår kontroll.

För att resan ska bli av krävs minimum 20 personer.

Dag 1 fredag 14/9

Tidig avresa, cirka kl 05.00, med buss från Karlstad mot Göteborg. Vi gör ett kort stopp för busskaffe och smörgås. Färjan till Fredrikshamn avgår vid 9-tiden och färden över till Danmark tar cirka tre timmar. Vår guide möter oss vid ankomsten och vi börjar med en god tapaslunch i Fredrikshamn. Vi tar oss vidare mot Skagen men innan vi når hela vägen fram stannar vi till vid Råbjerg Mile, Europas största vandrande sanddyn. Råbjerg Mile består av 3,5 miljoner kubikmeter fin sand och flyttar sig ungefär 15-20 meter varje år. Vårt nästa stopp är vid den Tilsandede Kirke. Kyrkan stod färdig i slutet av 1300-talet och var då den största kyrkan i området. Sanden började dock långsamt att begrava kyrkan och år 1895 fick den stängas för gott. Idag är endast kyrktornet synligt. Vi fortsätter mot Skagen och fräscha Hotel Skagen där vi ska bo i två nätter. Middag serveras på hotellet.

Dag 2 lördag 15/9

Efter frukost beger vi oss till Skagens Museum där vi får en guidad tur. Här finns målningar av berömda konstnärer som Anna och Michael Ancher, P.S. Kröyer och Drachmann. Det som framförallt drog konstnärerna till området var Skagens speciella ljus. Vill man besöka Anchers och Drachmanns hus finns det möjlighet att göra det på egen hand. Lunch hittar du enkelt på egen hand (ingår ej) och därefter väntar besök på Grenen, udden där haven Skagerrak och Kattegat möts. Ett naturfenomen som bara kan upplevas på några få ställen i världen, här kan du stå med ett ben i varje hav! Innan vi åker tillbaka till hotellet kan den som vill även besöka Grenen Konstmuseum. Kvällens middag serveras på en av Skagens bästa restauranger, klassiska Bröndrums Kro.

Dag 3 söndag 16/9

Vi äter frukost i lugn och ro innan det är dags att bege sig mot Fredrikshamn för att ta färjan tillbaka till Sverige och Göteborg. Hos konstnärerna Lotta Söder och Lars A Persson i Göteborg väntar ett spännande ateljébesök innan vår buss vänder tillbaka mot Värmland igen. Vi räknar med att vara åter i Karlstad cirka kl 21.00 på kvällen.

Anmälan

Antalet personer på resan är begränsat till max 35! Anmälan sker direkt till Specialresor, antingen på telefon 054-18 89 00 (telefontid: kl 10-15, lunchstängt kl 12-13) eller mejl info@special-resor.se.

Anmälningsavgiften är 500 kr per person och skall betalas inom 10 dagar efter erhållet resebevis/faktura, resterande betalas senast 40 dagar före avresa.

Sista dag för anmälan är 1 augusti 2019.

Varmt välkommen på resan!

Du har inte lagt några produkter i varukorgen ännu.

Bisnode - Kreditbetyg AA Bildupphovsrätt Betala med Klarna Betala med Visa Betala med Mastercard Frakt med Postnord Frakt med Schenker

Handla online

Vi erbjuder det bästa ur den Nordiska konstfloran, med en mångfald av noga utvalda konstnärer från olika genrer och generationer. I vårt galleri finner du ett stort urval av Nordens mest erkända konstnärer.

Fri frakt

Fri frakt och fri retur för alla beställningar. Vi använder PostNord och Schenker som våra logestikpartners och den ordinarie leveranstiden ligger på 5-10 arbetsdagar.

Returpolicy

Retur skall ske inom 14 dagar från leveransdagen under förutsättning att produkten återlämnas i oskadat skick.

Betalalternativ

Handla smoooth med Klarna. Angivna priser är totalkostnad inklusive frakt och emballage kostnad.