fbpx
Alltid fri frakt
Missa inte..

Konstresa i Stockholm 7-8/10

Följ med oss till Stockholm 7-8/10! Guide Michaela Jolin visar oss runt bland stadens
konstskatter. Och vad sägs om vip-vernissage på konstmässan Affordable Art Fair!

När?

7-8/10 2020

Välkommen med till Stockholm!

Vi bekantar vi oss med fina Drottningholms Slott och dess fantastiska omgivning ute på Lovön. Vi går på vernissage på Affordable Art Fair, Sveriges största konstmässa. Här kan man förälska sig i målningar, skulpturer, fotografier och mycket mer. Har du inte besökt Stadshuset får du chansen nu då vi tittar närmare på dess arkitektur och konst.

Vi avslutar resan på Prins Eugens Waldemars udde och därefter serveras lunch på restaurang Oaxen. Allt detta under ledning av Michaela Jolin som kunnigt guidar oss under dessa dagar!

Pris per person i dubbelrum?

3.490:-

Enkelrumstillägg: 600:-

Dag 1, onsdag

Avresa från Karlstad på morgonen (kl 08.00) till Stockholm med stopp för kaffe och smörgås innan vi kommer fram. Vårt första besök gör vi på Drottningholms Slott som även är kungaparets permanenta bostad. Visste du att slottet finns med på UNESCO’s världsarvslista? Vi serveras en lunch innan Michaela guidar oss runt i de olika salarna som går i olika stilar. Vi åker vidare till Quality Hotel Nacka där vi checkar in. En stunds vila på hotellet hinns med innan bussen hämtar oss för avfärd till Nackastrands och kvällens vernissage.

Konstmässan öppnar egentligen i morgon men vi är inbjudna till att delta under kvällens vernissage. Mats Bergman tar emot oss och visar oss runt. Sippa på ett glas vin samtidigt som du går runt och insuper atmosfären. Bussen går tillbaka när vi känner oss nöjda men vill du stanna kvar längre tar du dig tillbaka till hotellet på egen hand.

Michaela Jolin

Vår guide i Stockholm är Michaela Jolin, skådespelerska och tidigare programledare i SVT. Under en längre tid bodde hon i Italien där hon studerade konstvetenskap och språk. Hon har en filosofie kandidatexamen i konstvetenskap, italienska och franska. Michaela är auktoriserad Stockholmsguide samt utbildad reseledare.

Dag 2, torsdag

Efter frukost väntar ett besök i Stockholms Stadshus, byggnaden är ritad av Ragnar Östberg och stod färdig år 1923. Detta är en av Sveriges mest kända byggnader och fungerar som arbetsplats och politisk kontorsbyggnad samt är en av landets främsta festlokaler och ett populärt besöksmål. Vi kommer att koncentrera oss på den konst som finns här.

Vi tar oss vidare ut till Djurgården och nu väntar ett besök på Waldemarsudde. Vi kommer titta på sällskaps- våningen i slottet samt se utställningen ”Trollbunden – John Bauer och den magiska naturen”. Lunchen serveras på exklusiva restaurang Oaxen, belägen i gamla Djurgårdsvarvet. Vi åker tillbaka mot Värmland under eftermiddagen och beräknas vara tillbaka i Karlstad ca kl 19.00.

I priset ingår

bussresa enligt programmet
— en övernattning i dubbelrum
— entré och guidning på Drottningholms Slott
— vipentré till vernissage på Affordable Art Fair
— entré och guidning på Stockholms Stadshus
— entré och guidning på Waldemarsudde
— busskaffe och smörgås dag 1
— busskaffe och tilltugg dag 2
— en frukost
— två luncher; en på Karamellan dag 1 och en på Oaxen dag 2
— måltidsdryck till luncherna samt kaffe
— introduktion till Affordable Art Fair med Mats Bergman
— färdledare från Specialresor
— resegaranti via den statliga resegarantin

Se över ditt Reseskydd.

Vill du klimatkompensera din resa?
Gå in på www.special-resor.se, Inför resan, för mer information.

Anmälan

Anmälan sker direkt till Specialresor, ”först till kvarn”,
antingen på telefon 054-18 89 00 (telefontid: kl 10-12 och 13-15)
eller mejla till info@special-resor.se.

Antalet platser är begränsat!

Anmälan ska vara oss tillhanda senast 2020-08-31, därefter i mån av plats. Anmälningsavgiften är 10% av resans pris per person och skall betalas inom 10 dagar efter erhållet Resebevis/faktura, resterande betalas senast 40 dagar före avresa.

Avbeställning

Avbeställning av resa debiteras enligt Svenska Resebyråföreningens villkor för
paketresor och Specialresors särskilda villkor, finns att hämta på www.special-
resor.se (Inför resan).

Quality Hotel Nacka ****

Quality Hotel Nacka ligger 10 min från Slussen och ca 20 min från Stockholm
city. Till Nackastrandsmässan tar det bara några minuter med buss. Hotellet
erbjuder restaurang, bar och relaxavdelning. Hotellet ligger granne med Sickla
köpkvarter, en av Stockholms största och mest besökta gallerior. Här finns ett
brett utbud av shopping och upplevelser.

Telefon: 08-506 160 00
www.nordicchoicehotels.se.

Övrigt

Kontakta Specialresor om du har frågor kring programmets upplägg. På- och avstigning sker vid samma plats. Exakt tid och plats för upphämtning meddelas i det färdmeddelande som skickas ut cirka två veckor före avresa. Rese- arrangören förbehåller sig rätten att ställa in en resa senast 30 dagar före avresa om antalet deltagare understiger 30 personer. Vi reserverar oss för eventuella program-, pris- och tidtabellsändringar utanför vår kontroll. Har ni frågor är ni välkomna att kontakta Specialresor.

Varmt välkommen på resan!

Du har inte lagt några produkter i varukorgen ännu.

Bisnode - Kreditbetyg AA Bildupphovsrätt Betala med Klarna Betala med Visa Betala med Mastercard Frakt med Postnord Frakt med Schenker

Handla online

Vi erbjuder det bästa ur den Nordiska konstfloran, med en mångfald av noga utvalda konstnärer från olika genrer och generationer. I vårt galleri finner du ett stort urval av Nordens mest erkända konstnärer.

Fri frakt

Fri frakt för alla beställningar. Vi använder PostNord och Schenker som våra logestikpartners och den ordinarie leveranstiden ligger på 5-10 arbetsdagar.

Returpolicy

Retur skall ske inom 14 dagar från leveransdagen under förutsättning att produkten återlämnas i oskadat skick.

Betalalternativ

Handla smoooth med Klarna. Angivna priser är totalkostnad inklusive frakt och emballage kostnad.