fbpx
Alltid fri frakt
Giuseppe Scaiola

Giuseppe Scaiola

Datum:

27 sep – 19 okt 2019

Plats:

Galleri Mats Bergman Karlstad

Om Giuseppe Scailoa

Giuseppe Scaiola föddes 1951 i Kairo Montenotte, ett industricentrum i provinsen Savona. Hans far, Mario, var en arbetare och hans mor, Maria Rabino, en hemmafru. Föräldrar uppmuntrar omedelbart honom i hans kallelse som konstnär, som manifesterar sig tidigt i hans intresse för teckning och målning. Även valet av studier (Liceo Artistico, i Savona) sker linjärt och delas av familjen. En stark länk till sitt ursprung har alltid varit en viktig del i Scaiolas arbete: ett markant intresse för jorden, naturen, arbetet.

Efter att ha avslutat sina studier på bara tjugo år, 1972, lärde han sig plastdiscipliner i samma gymnasium ”A. Martini ”och samtidigt ingick han på Albertina Academy of Fine Arts i Turin där han tog examen 1975. Under dessa år var Turin ett mycket angeläget centrum för initiativ relaterade till samtidskonst och Scaiola blev vänner med artister som Gilberto Zorio, medvetet att delta i galleriernas värld, särskilt de av Giorgio Persano och Gian Enzo Sperone. Hans utställningsverksamhet börjar med sitt deltagande i Roman Quadrennial 1975, följt av en vacker soluppvisning på Palazzo dei Diamanti i Ferrara, med en presentation av Franco Farina 1976 och det följande året på Galleria Civica i Modena. Från början av sin karriär har protesten av Castagneto-familjen starkt hjälpt honom i sin konstnärliga karriär.

År 1979 är Scaiola i Milano med en ny solo show på Annunciata Gallery med en presentation i katalogen om Gillo Dorfles. En intervju i ”Corriere d’Informazione”, undertecknad av Ferruccio De Bortoli, kommer också ut det året. 1980 arbetade han under en kort period i Paris, där nunnornas cykelskift slutade. Från det ögonblicket började Giuseppe permanent i Lombard-huvudstaden, där han ofta deltog i den stora skulptören Agenore Fabbri, som han träffade i Albissola, och som alltid kommer att förbli en mycket kära vänskap.

Utbildning

  • Albertina Academy of Fine Arts i Turin

Du har inte lagt några produkter i varukorgen ännu.

Bisnode - Kreditbetyg AA Bildupphovsrätt Betala med Klarna Betala med Visa Betala med Mastercard Frakt med Postnord Frakt med Schenker

Handla online

Vi erbjuder det bästa ur den Nordiska konstfloran, med en mångfald av noga utvalda konstnärer från olika genrer och generationer. I vårt galleri finner du ett stort urval av Nordens mest erkända konstnärer.

Fri frakt

Fri frakt för alla beställningar. Vi använder PostNord och Schenker som våra logestikpartners och den ordinarie leveranstiden ligger på 5-10 arbetsdagar.

Returpolicy

Retur skall ske inom 14 dagar från leveransdagen under förutsättning att produkten återlämnas i oskadat skick.

Betalalternativ

Handla smoooth med Klarna. Angivna priser är totalkostnad inklusive frakt och emballage kostnad.